Tulosta

Helmikirjonta -vinkit

Puhelinkotelo
Minun haave on ollut (todella pitkään kuten tiedätte) saada käsilaukku joka olisi koristettu lasihelmillä. Koska minulla ei ollut kokemuksia miten voisin toteuttaa tämän, päätin että kokeilen ensin pienemmällä työllä – puhelinkotelo.
Lasihelmet ovat painavia, joten ideana oli se että vain kotelon ja toivottavasti myöhemmin käsilaukun läppä ovat koristeltuja.
Tässä puhelinkotelossa halusin kokeilla:
- Miten helposti ja miltä näyttävät  Rose Montee helmet? Minusta hyvältä ja ne ovat erittäin helppoja ommella.
- Voinko ensin leikata läpän mallin, sen jälkeen ommella helmet päälle – yleensä tehdään niin että muoto vain piirretään helmikirjontapohjaan, ommellaan helmet päälle ja sitten leikataan. Onnistui se ihan hyvin ja juuri tässä tuli esille että tämä helmikirjontapohja ei rispaannu, pysyy muodossa, siihen on aika helppo ommella ihan reunan myötäiset helmet.
- Ja koska tämä on harjoitustyö isompaan projektiin, halusin kokeilla miten kiinnitän läpän. Pienemmät riipukset liimataan (käytän erikeepperiä) ja ommellaan reunoille helmet. Mutta tämä on vähän painavampi joten en halunnut että se on vain liimattu ja kiinni vain reunoista.  Lopuksi päätin että läppä ommellaan. Se meni ihan hyvin.
Nyt pitää vain tehdä lopuksi hihna (Kumihimo-tekniikalla).

Kotelo_4a_helmikirjonta
 

Tästä Tsekin lipusta tulee käsilaukku koriste. Se on minulle tavallaan itse tehty matkamuisto. Sain sen vähän myöhemmin, en ostanut matkalla, mutta matkalla ostin Rose Montee helmet – kävin kesällä tehtaalla jossa ne valmistetaan.
Käytin valkoisen helmikirjontapohjan ja värjäsin tussilla. Tämä helmikirjontapohja on miellyttävä käyttää koska se on jäykkä, helmet asettuvat hyvin, ei rispaannu, pysyy muodossa ja neula menee helposti läpi. Pohjalla on UltraSuede. Ainoa mitä huomasin, on se että tussilla värjääminen kannattaa tehdä hyvin etuajassa ja antaa värin imeytyä pohjaan.

Riipus19_01_Rose_Monee,_helmikirjonta,_siemenhelmet,_helmikauppa

Materiaali: Toho siemenhelmet 11/0, Rose Montee, helmikirjontapohja, UltraSuede, K.O. lanka